Kalorier i Ål

ÅlKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2781524.50
i 10 gram produkt27.81.52.50
i 25 gram produkt69.53.86.10
i 50 gram produkt1397.512.30
i 250 gram produkt69537.561.30
i 1 kilo produkt27801502450
Ål er en delikatesse i Norge og har blitt spist i århundrer. Dette er en fisk som tilhører ålefamilien og lever hovedsakelig i ferskvann. Ålen karakteriseres ved sin lange, slanke og sylindriske kropp, som gjør at den kan bevege seg hurtig gjennom ulike vannmasser.

Næringsinnholdet i ålen er også av interesse for mange. Med en verdi på 278 kalorier per 100 gram, er den en relativt kaloririk fisk. Samtidig inneholder den også viktige næringsstoffer som proteiner, fett og karbohydrater. Med en proteinverdi på 15 gram per 100 gram ål, er den også en god kilde til dette næringsstoffet.

Noen kan imidlertid være forsiktig med konsum av ål på grunn av innholdet av miljøgifter, spesielt dioksiner. Derfor anbefales det å spise ål med måtehold og passe på å velge fisk fra lokalitet som ikke er utsatt for høye nivåer av miljøgifter.

Alt i alt kan ålen nytes som en smakfull og næringsrik fiskerett, så lenge man er oppmerksom på helseaspektene som følger med konsumet av denne fiskearten.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået