Kalorier i Bokhvete Mel

Bokhvete melKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt34312.11.576
i 10 gram produkt34.31.20.27.6
i 25 gram produkt85.830.419
i 50 gram produkt171.56.10.838
i 250 gram produkt857.530.33.8190
i 1 kilo produkt343012115760
Bokhvete mel er en næringsrik ingrediens som kan gi et stort utvalg av helsefordeler. Bokhvete mel er laget av de tørkede frøene fra bokhveten, som er en plante med høy næringsverdi. Denne melet er rikt på proteiner, fiber, vitaminer og mineraler, og er også glutenfritt, noe som gjør det til et utmerket alternativ for personer med glutenintoleranse.

Bokhvete mel har en mild smak og kan brukes i mange forskjellige oppskrifter, for eksempel til å lage brød, kaker og pannekaker. Melet har også en lav glykemisk indeks, noe som betyr at det ikke påvirker blodsukkernivået i samme grad som andre karbohydratkilder. Derfor kan det være et godt valg for personer som ønsker å kontrollere blodsukkernivået.

Bokhvete mel er også rikt på antioksidanter, som kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler. Antioksidantene i bokhveten har også antiinflammatoriske egenskaper, noe som betyr at de kan bidra til å redusere betennelse i kroppen. Dette kan være spesielt gunstig for personer med betennelsessykdommer som leddgikt og Crohns sykdom.

Summa summarum, bokhvete mel er en næringsrik ingrediens som kan gi mange helsefordeler. Det er et utmerket alternativ for personer med glutenintoleranse, og kan brukes i mange forskjellige oppskrifter for å gi ekstra næringsverdi.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået