Kalorier i Brie

BrieKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt36517330
i 10 gram produkt36.51.73.30
i 25 gram produkt91.34.38.30
i 50 gram produkt182.58.516.50
i 250 gram produkt912.542.582.50
i 1 kilo produkt36501703300
Brie er en myk og kremaktig ost som stammer fra Brie-regionen i Frankrike. Den er ofte pakket inn i en hvit krittaktig skorpe som er spiselig og legger til ostens karakteristiske smak og aroma. Brien har en mild smak med nøtteaktige undertoner og kan ha en avrundet smak som er litt fruktig. På grunn av sin glatte og kremete konsistens, er Brien en populær ingrediens i mange retter inkludert smørbrød, salater og ostefat.

I ernæringsmessig forstand, er Brien en kilde til protein og fett, men inneholder ikke karbohydrater. Ved å spise Brie ost kan du nyte den deilige smaken samtidig som du får protein og fett i kosten. Brien passer godt til røde viner eller champagne, og er flott å servere som dessert eller forretter. Alt i alt er Brien en allsidig ost som er populær over hele verden for sin unike smak og konsistens.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået