Kalorier i Chilipulver

ChilipulverKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt31211.416.955.6
i 10 gram produkt31.21.11.75.6
i 25 gram produkt782.94.213.9
i 50 gram produkt1565.78.527.8
i 250 gram produkt78028.542.3139
i 1 kilo produkt3120114169556
Chilipulver er en aromatisk krydder laget av tørkede chilipepper som er malt til et fint pulver. Det gir maten en sterk og krydret smak, og brukes ofte i mexicansk og indisk mat. Chilipulver inneholder kalorier, protein, fett og karbohydrater, og kan være et fint tilskudd til et balansert kosthold. Det høye innholdet av karbohydrater kan imidlertid være viktig å merke seg for personer som følger en lavkarbo-diett. Chilipulver kan også ha flere helsefordeler på grunn av innholdet av capsaicin, en aktiv ingrediens som kan bidra til å redusere smerter og betennelser, samt øke forbrenningen. Ved å bruke chilipulver kan man derfor gi maten en smakfull og spennende twist samtidig som man får i seg næringsstoffer og helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået