Kalorier i Kumquat

KumquatKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt630.90.114.5
i 10 gram produkt6.30.101.5
i 25 gram produkt15.80.203.6
i 50 gram produkt31.50.50.17.3
i 250 gram produkt157.52.30.336.3
i 1 kilo produkt63091145
Kumquat, også kjent som "japansk appelsin", er en liten sitrusfrukt som ofte dyrkes i varme klima. Denne frukten er preget av sin søte og litt syrlige smak, som minner om en blanding av appelsin og sitron. Skallet er spiselige og gir en bitter smak. Kumquat er en god kilde til fiber, karbohydrater og vitamin C, og inneholder også små mengder protein og fett. Den kan spises rå, brukes i sauser eller syltetøy, eller brukes til å smaksette drinker og cocktailer. Kumquat er en allsidig frukt som er verdsatt for sin unike smak og ernæringsmessige fordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået