Kalorier i Datoer

DatoerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt27920.474
i 10 gram produkt27.90.207.4
i 25 gram produkt69.80.50.118.5
i 50 gram produkt139.510.237
i 250 gram produkt697.551185
i 1 kilo produkt2790204740
"Datoer" er en søt og smakfull frukt som er naturlig rik på fiber og antioksidanter. Den dyrkes hovedsakelig i Midtøsten og Nord-Afrika, men er nå tilgjengelig over hele verden. "Datoer" er en utmerket kilde til naturlig sukker, og gir dermed energi og næringsstoffer som kroppen trenger. Disse fruktene inneholder også en rekke viktige mineraler og vitaminer, inkludert jern, kalsium og vitamin A. Med bare 279 kalorier per 100 gram er "datoer" et sunt alternativ til usunne snacks og godterier. Spis dem som en del av et balansert kosthold for å opprettholde en sunn livsstil."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået