Kalorier i Eggehvite

EggehviteKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt4610.101.1
i 10 gram produkt4.6100.1
i 25 gram produkt11.52.500.3
i 50 gram produkt235.100.6
i 250 gram produkt11525.302.8
i 1 kilo produkt460101011
"Eggehvite" eller eggehvitt er en av de mest populære kildene til protein i kosten til de som ønsker å bygge eller opprettholde muskelmasse. Det er det hvite stoffet i et egg, som hovedsakelig består av protein, og inneholder svært lite fett og karbohydrater. For de som ønsker å bygge muskler, er protein avgjørende for å reparere skadet vev og bygge nytt. Eggehvite er også et populært alternativ for de som ønsker å gå ned i vekt, da det er lavt i kalorier og høyt i næringsstoffer. Det er enkelt å inkludere i kostholdet ved å legge til eggehvite i smoothies, omeletter, salater og andre matretter. Eggehvite er også kjent for å være en god kilde til aminosyrer, som spiller en viktig rolle i muskelreparasjon og vekst. Så uansett om du ønsker å bygge muskler eller gå ned i vekt, er "eggehvite" en sunn og næringsrik ingrediens å inkludere i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået