Kalorier i Geitemelk

GeitemelkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt683.24.14.5
i 10 gram produkt6.80.30.40.5
i 25 gram produkt170.811.1
i 50 gram produkt341.62.12.3
i 250 gram produkt170810.311.3
i 1 kilo produkt680324145
"Geitemelk" er en type melk som produseres av geitekjertler. Denne melken er kjent for sin rike, kremete smak og ernæringsfordeler. Den inneholder 68 kalorier per porsjon, noe som gjør den til et sunt alternativ for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil. Den er også en kilde til protein og inneholder 3,2 gram protein per porsjon. Videre kan "geitemelk" også bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, da det er lavere i fett enn andre typer melk med 4,1 gram fett per porsjon. Karbohydrater i "geitemelk" bidrar til å gi energi, og det er 4,5 gram karbohydrater per porsjon. Med sin rike smak og næringsverdi er "geitemelk" et flott alternativ for å legge til i din daglige diett for å øke din generelle helse og trivsel.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået