Kalorier i Hirse Hel

Hirse helKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt34211.32.967.7
i 10 gram produkt34.21.10.36.8
i 25 gram produkt85.52.80.716.9
i 50 gram produkt1715.71.533.9
i 250 gram produkt85528.37.3169.3
i 1 kilo produkt342011329677
"Hirse hel" er en smakfull og sunn frokostblanding laget av hirseflak, hirseflakser og havreflakser. Den er rik på næringsstoffer som proteiner, fiber og karbohydrater, og gir deg en god start på dagen. Hirse er en av de eldste kornsortene, og den har lenge vært brukt som en viktig ingrediens i matlaging over hele verden. Hirse er også en glutenfri kornsort, og derfor et godt alternativ for personer som har cøliaki eller en glutenintoleranse. "Hirse hel" er også et godt alternativ for vegetarianere, da det ikke inneholder kjøtt eller animalske produkter. Blandingen er enkel og rask å tilberede, og kan serveres med melk eller yoghurt og frisk frukt for en sunn og god frokost. Med sin rike smak og sunne ingredienser, er "hirse hel" et populært valg blant mennesker som ønsker å leve et sunt og balansert liv, samtidig som de nyter deilige smaker.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået