Kalorier i Hønsekjøtt

HønsekjøttKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt141216.30
i 10 gram produkt14.12.10.60
i 25 gram produkt35.35.31.60
i 50 gram produkt70.510.53.20
i 250 gram produkt352.552.515.80
i 1 kilo produkt1410210630
Hønsekjøtt er en populær og næringsrik kilde til protein, som ofte brukes i tradisjonell norsk matlaging. Dette magre kjøttet kan tilberedes på mange måter, fra saftige kyllingbryst til smakfulle hønsebuljonger. Hønsekjøtt er også rik på viktige næringsstoffer som vitamin B, jern og sink, og er et ideelt valg for de som ønsker å opprettholde en sunn og balansert diett. Med et lavt fettinnhold og et høyt proteininnhold er hønsekjøttet et godt alternativ for de som ønsker å opprettholde muskelmasse og en sunn kroppsvekt. Enten det serveres alene eller i en smakfull rett, vil hønsekjøtt først og fremst være et deilig og sunt valg for enhver matelsker som vil ta vare på helsen uten å ofre smak.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået