Kalorier i Hummer

HummerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8719.21.10.4
i 10 gram produkt8.71.90.10
i 25 gram produkt21.84.80.30.1
i 50 gram produkt43.59.60.60.2
i 250 gram produkt217.5482.81
i 1 kilo produkt870192114
Hummer, også kalt sjøkreps, er en delikatesse som anses å være en av de mest ettertraktede skalldyrene som finnes. Med et søtt og velsmakende kjøtt som er rik på protein, er den et viktig element i mange matretter over hele verden. Hummeren er en stor krepsdyrart med en hard, skallet kropp som har en lys rød eller brun farge. Den har to store klør som brukes til å knuse skjell og andre krepsdyr.

Det er flere måter å tilberede hummer på, men det vanligste er å koke den eller grille den over åpen flamme. Når den er kokt, kan den serveres med smør og urter, eller som et tillegg i en deilig sjømatpai. Hummeren er også en utmerket kilde til protein, med omtrent 19,2 gram per 100 gram kjøtt. Dette gjør den til et godt alternativ for de som ønsker å øke inntaket av dette viktige næringsstoffet.

Hvis du leter etter en sunn matvare med en unik smak og tekstur, er hummer et flott valg. Med sitt høye proteininnhold og lave fettinnhold er det et flott alternativ for alle som ønsker å spise sunt og næringsrikt. Prøv det i dag og la smaken og kvaliteten snakke for seg selv!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået