Kalorier i Hvetemel, Grovt

Hvetemel, grovtKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt333102.566.5
i 10 gram produkt33.310.36.7
i 25 gram produkt83.32.50.616.6
i 50 gram produkt166.551.333.3
i 250 gram produkt832.5256.3166.3
i 1 kilo produkt333010025665
"Hvetemel, grovt" er en type mel som er laget av grovt hvetemel. Dette melet er en kilde til karbohydrater, protein og noen få mengder fett. I tillegg inneholder det fiber, som bidrar til å opprettholde en sunn fordøyelse.

"Hvetemel, grovt" kan brukes til å lage en rekke forskjellige bakverk, inkludert brød, kaker og paier. Melets korn er større enn finere meltyper og gir derfor en mer rustikk og strukturert tekstur til deigen.

I tillegg til å være allsidig, kan "hvetemel, grovt" også fremme en sunn livsstil. Fiberinnholdet kan bidra til å regulere blodsukkernivået og fordøyelsen. Meltypen gir en metthetsfølelse, noe som kan bidra til å hindre overspising og vektøkning.

Som en kilde til komplekse karbohydrater, er "hvetemel, grovt" en god alternativ til raffinerte karbohydrater, som hvitt sukker og mel. Så føl deg fri til å prøve ut dette sunne og allsidige melet, og la det berike dine kulinariske ferdigheter!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået