Kalorier i Rips

RipsKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt311.10.213.8
i 10 gram produkt3.10.101.4
i 25 gram produkt7.80.30.13.5
i 50 gram produkt15.50.60.16.9
i 250 gram produkt77.52.80.534.5
i 1 kilo produkt310112138
Rips er en frukt som er kjent for sin sure smak og muligens også for sitt høye C-vitamininnhold. Dette runde bæret er faktisk en type solbær, men er mindre og lyserødt i fargen. Rips er allsidige og kan spises rå, lagt til bakverk eller brukt til å lage saft og gelé.

Rips er også et sunt alternativ siden de er lave på kalorier og har høyt innhold av fiber, noe som holder deg mett over lengre tid. En porsjon på 100 gram inneholder kun 31 kalorier, 1,1 g protein, 0,2 g fett og 13,8 g karbohydrater. I tillegg er disse små bærene rike på vitamin C og inneholder en rekke andre gunstige næringsstoffer som jern, kalium og antioksidanter.

Hvis du liker frukt som gir deg den lille ekstra syrligheten, er rips definitivt verdt å prøve. Ikke bare smaker de godt, men de gir også en rekke helsefordeler som kan bidra til å holde kroppen sunn og frisk. Legg til rips i kostholdet ditt i dag og opplev hvor godt de kan gjøre for både smaksløkene og helsen din!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået