Kalorier i Kapers

KapersKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1137.23.320.1
i 10 gram produkt11.30.70.32
i 25 gram produkt28.31.80.85
i 50 gram produkt56.53.61.710.1
i 250 gram produkt282.5188.350.3
i 1 kilo produkt11307233201
Kapers er en populær matvare som brukes hyppig i det norske kjøkkenet. Disse små, kapersene er faktisk modne knopper fra busken Capparis spinosa. De er syltet og salte, og gir en tangy smak til forskjellige matretter. Kapersene er en næringsrik matvare og gir en sunn dose av protein, fett og karbohydrater. En enkelt servering av kapers innholder omtrent 113 kalorier, 7.2 gram protein, 3.3 gram fett og 20.1 gram karbohydrater. Kapers kan brukes i flere retter, inkludert pastaretter, omeletter og salater. De gir en umamismak til maten og gir en smaksforsterkning til rettene. Prøv å bruke kapers neste gang du lager mat for å gi en ekstra piff til retten!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået