Kalorier i Rødvin

RødvinKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt68000.4
i 10 gram produkt6.8000
i 25 gram produkt17000.1
i 50 gram produkt34000.2
i 250 gram produkt170001
i 1 kilo produkt680004
Rødvin er en klassisk drikk blant nordmenn. Dens dype røde farge og fyldige smak gjør den til en favoritt på bordet i enhver anledning. Men, det er viktig å huske at denne vinen også inneholder noen kalorier. Ifølge vår database kommer en standard porsjon rødvin med et sted mellom 62 og 85 kalorier.

Selv om rødvin ikke inneholder proteiner, fett eller karbohydrater som er høye i verdi, kan det være greit å huske på at alkohol kan legge til ekstra kalorier. Derfor er det viktig å huske på at det er den mengden av inntaket som spiller en stor rolle i totalt kaloriinntak.

Rødvin har ingen fettsyre eller protein i det, men det har en del karbohydrater. Det er også kjent for sin evne til å senke kolesterolet. Før du nyter drikken, er det likevel viktig å være klar over de skjulte kaloriene, og husk å nyte vinen med nettopp det; med måte.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået