Kalorier i Potetgull

PotetgullKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt5566.14151.2
i 10 gram produkt55.60.64.15.1
i 25 gram produkt1391.510.312.8
i 50 gram produkt2783.120.525.6
i 250 gram produkt139015.3102.5128
i 1 kilo produkt556061410512
Potetgull er en deilig snacks som blir produsert av skiver av poteter som blir fritert i olje til de blir sprø og gylne. Denne crispy godbiten er en favoritt blant snacksentusiaster i Norge, og den kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker og kiosker.

Med en kaloriverdi på 556 kcal per 100 gram, er potetgull en energirik snack som gir deg en rask boost av energi når du trenger det som mest. Men det er ikke bare kaloriene som gjør denne snacksen til et populært valg - den er også rik på smak, med en herlig blanding av salt, søtt og krydder som får smaksløkene dine til å danse.

I tillegg til å være en deilig snack alene, kan potetgull også brukes som tilbehør til andre retter, for eksempel hamburgere eller sandwicher. Det kan også serveres som en festlig snacks på fester og sammenkomster, eller som en enkel og smakfull snacks mens du ser på favorittfilmen din.

Men selv om potetgull smaker deilig, er det viktig å være bevisst på mengden du spiser. På grunn av det høye kaloriinnholdet og høye fettinnholdet kan overkonsum av potetgull føre til vektøkning og helseproblemer. Derfor bør du prøve å begrense inntaket av denne deilige snacken til moderate mengder som en del av et balansert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået