Kalorier i Røkt Laks

Røkt laksKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt15822.69.10
i 10 gram produkt15.82.30.90
i 25 gram produkt39.55.72.30
i 50 gram produkt7911.34.60
i 250 gram produkt39556.522.80
i 1 kilo produkt1580226910
Røkt laks er en av de mest ettertraktede og smakfulle sjømatene i Norge. Det er en sunn og smakfull kilde til protein og en rekke andre næringsstoffer. Som navnet antyder, er røkt laks en spesiell type laks som har blitt røkt for å gi den karakteristiske smaken og aromaen.

Røkt laks er en naturlig kilde til omega-3-fettsyrer, som er kjent for å ha en rekke helsefordeler, inkludert å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Den inneholder også høye nivåer av protein, EPA og DHA, som kan hjelpe til med muskelreparasjon og vekst.

Røkt laks kan nytes på mange måter, fra enkle smørbrød til mer avanserte retter som sushi og laksetartar. Det kan tilberedes alene eller i kombinasjon med andre ingredienser som ost, egg og grønnsaker. Røket laks passer også utmerket til frokost, lunsj og middag.

Det er viktig å merke seg at røkt laks vanligvis inneholder en moderat mengde salt, så det er best å spise det med måte for å opprettholde et sunt kosthold. I tillegg er det en del av norsk kultur og en populær eksportvare til andre deler av verden. Røkt laks er en av de mest smakfulle og næringsrike sjømatene du kan nyte i Norge, og det fortjener en spesiell plass på menyen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået