Kalorier i Rosévin

RosévinKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt73002.7
i 10 gram produkt7.3000.3
i 25 gram produkt18.3000.7
i 50 gram produkt36.5001.4
i 250 gram produkt182.5006.8
i 1 kilo produkt7300027
Rosévin er en type vin laget av røde druer med en lys rosa farge. Den har en delikat smak og er ofte søtere enn andre viner. Denne spesielle vinen er en god kilde til kalorier og inneholder lite protein, fett eller karbohydrater. Med 73 kalorier per porsjon, kan denne vinen være et glimrende valg for de som ønsker å nyte et glass vin uten å øke sitt kaloriinntak for mye. Rosévin kan nytes alene eller sammen med et måltid, og vil være en perfekt match for lett mat som fisk og salat. Med sin unike smak og deilige aroma er rosévin en populær drikk for mange. Den er også en god kilde til antioksidanter, som kan ha en positiv innvirkning på helsen din. Rosévin er en av de beste drikkene som kan hjelpe deg med å slappe av og nyte livet på en sunnere måte.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået