Kalorier i Timian

TimianKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt995.51.825.1
i 10 gram produkt9.90.60.22.5
i 25 gram produkt24.81.40.56.3
i 50 gram produkt49.52.80.912.6
i 250 gram produkt247.513.84.562.8
i 1 kilo produkt9905518251
Timian er en populær krydderurt i Norge med en kraftig aroma og smak. Den brukes ofte i matlaging for å gi en distinkt smak til forskjellige retter. Timian er en flerårig plante som tilhører mynte-familien og er hjemmehørende i Middelhavsområdet. Den trives i varme og tørre omgivelser og vokser godt i Norge.
Timian blir ofte brukt i kjøttretter, gryteretter og supper og er spesielt godt egnet til lam og svin. Smaken av timian kan beskrives som varm, urteaktig og litt bitter. Den inneholder også mange helsefordeler, som antibakterielle egenskaper og antiinflammatoriske effekter.
I tillegg til smaken, kan timian også tilby mange næringsstoffer som kroppen vår trenger. Den er en god kilde til protein og fiber, og er også rik på vitamin C og vitamin A. Med bare 99 kalorier per 100 gram, er det en sunn tillegg til enhver diett og kan hjelpe til med å kontrollere vekten.
Timian er en svært allsidig krydderurt som passer godt i mange retter, fra kjøtt og grønnsaker til supper og sauser. Så neste gang du lager mat, prøv å legge til litt timian for å gi ekstra smak og helsefordeler til retten din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået