Kalorier i Artiskokk

ArtiskokkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt242.80.22.7
i 10 gram produkt2.40.300.3
i 25 gram produkt60.70.10.7
i 50 gram produkt121.40.11.4
i 250 gram produkt6070.56.8
i 1 kilo produkt24028227
Artiskokk er en grønnsak som har blader og en spiselig bunn. Den er vanligvis spist som en del av forrett eller hovedrett. Artiskokker er rike på næringsstoffer som kalium, vitamin C og fiber. De inneholder også antioksidanter som kan bidra til å bekjempe celleskader og redusere risikoen for visse typer kreft. I tillegg kan artiskokker være bra for fordøyelsen og regulere blodsukkernivået. De kan tilberedes på en rekke måter, inkludert dampet, stekt eller grillet. Artiskokker kan også være en sunn og næringsrik tillegg til en hvilken som helst diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået