Kalorier i Brie Ost

Brie ostKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt32520.128.80.3
i 10 gram produkt32.522.90
i 25 gram produkt81.357.20.1
i 50 gram produkt162.510.114.40.2
i 250 gram produkt812.550.3720.8
i 1 kilo produkt32502012883
Brie ost er en deilig og myk ost som har en karakteristisk smak og aroma. Denne osten er opprinnelig fra Brie-området i Frankrike, men har nå blitt avlet og produsert i mange land over hele verden. Denne osten har et høyt fettinnhold, og det antas at dens myke tekstur og smakfull smak skyldes oksygenet som trengs gjennom ostens myke skorpe når den modnes.

Dette delikate produktet inneholder også protein og karbohydrater, og har derfor noen næringsverdier for kroppen. Brie ost er en passende ingrediens til mange ulike matretter, både intense og lette. Den kan brukes alene, eller kombineres med andre ingredienser for å skape en spennende og unik smak.

Brie ost er tilgjengelig i ulike størrelser og variasjoner, og kan være både pasteurisert og ikke-pasteurisert. Osten har blitt en populær ingrediens i mange forskjellige matretter, inkludert salater, omeletter og smørbrød, så vel som i desserter. Det er en kulinarisk klassiker som aldri går av moten, og er en essensiell ingrediens i mange oppskrifter verden over. Med sin unike smak, aroma og tekstur er brie ost en viktig del av det moderne kjøkkenet.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået