Kalorier i Ert

ErtKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt29523.81.460.2
i 10 gram produkt29.52.40.16
i 25 gram produkt73.860.415.1
i 50 gram produkt147.511.90.730.1
i 250 gram produkt737.559.53.5150.5
i 1 kilo produkt295023814602
Erter er en belgfrukt som opprinnelig stammer fra Middelhavsområdet og som nå dyrkes over hele verden. De er kjent for sin høye ernæringsverdi og er en utmerket kilde til protein, fiber, vitaminer og mineraler.

Hver 100 gram erter inneholder rundt 295 kalorier, 23,8 gram protein, 1,4 gram fett og 60,2 gram karbohydrater. Dette gjør dem til en næringsrik og sunn matvare som passer for alle.

Erter er også rike på antioksidanter, som bidrar til å bekjempe celleskader og betennelser i kroppen. De er også en god kilde til folat, jern og kalium, som er viktige næringsstoffer for en sunn kropp.

Erter kan spises på mange måter, for eksempel i supper, salater eller som tilbehør til hovedretter. De kan også brukes til å lage puréer og sauser som er rike på smak og næringsstoffer.

Alt i alt er erter en utmerket ingrediens å ha med i kostholdet ditt hvis du ønsker å leve sunt og opprettholde en aktiv livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået