Kalorier i Fårekjøtt

FårekjøttKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt23317.717.80
i 10 gram produkt23.31.81.80
i 25 gram produkt58.34.44.50
i 50 gram produkt116.58.98.90
i 250 gram produkt582.544.344.50
i 1 kilo produkt23301771780
Fårekjøtt er en tradisjonell norsk rett som tilbakeføres tilbake til vikingtiden. Det er laget av sauekjøtt som er kokt og stekt. Det er kjent for sin rike og intense smak og er perfekt for de som er ute etter en tilfredsstillende og mettende rett. Fårekjøtt er også en kilde til protein og inneholder en liten mengde karbohydrater. Med en god balanse mellom næringsstoffene, kan det være en god idé å inkludere fårekjøtt i kostholdet ditt hvis du ønsker å holde deg sunn og mettende.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået