Kalorier i Granat

GranatKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt701.10.418.3
i 10 gram produkt70.101.8
i 25 gram produkt17.50.30.14.6
i 50 gram produkt350.60.29.2
i 250 gram produkt1752.8145.8
i 1 kilo produkt700114183
Granat er en unik frukt som har blitt verdsatt siden oldtiden for sitt saftige, smakfulle fruktkjøtt. Den har en rund form og læraktig skall som beskytter de glinsende, rubinrøde perlene inni. Granaten er en eksepsjonell kilde til vitamin C og kalium, og inneholder også fiber og antioksidanter, som for eksempel punicalaginer og ellagitanniner. Disse forbindelsene gir granatene deres karakteristiske styrke og bidrar til å styrke immunforsvaret og beskytte mot betennelser. Granateplefrøene, som er spiselige, kan også brukes til å lage juice, og granatjuice har blitt brukt som en naturlig medisin i flere tusen år. På grunn av sin allsidighet og sin imponerende næringsprofil er granaten en flott matvare å inkludere i et sunt og balansert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået