Kalorier i Paprika

PaprikaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt321.30.27.2
i 10 gram produkt3.20.100.7
i 25 gram produkt80.30.11.8
i 50 gram produkt160.70.13.6
i 250 gram produkt803.30.518
i 1 kilo produkt32013272
Paprika er en lett og smakfull grønnsak som kommer i mange forskjellige farger og størrelser. Den er en kilde til vitamin C og A, og inneholder også flere antioksidanter som kan bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer. Paprika er også en god kilde til kostfiber, som kan hjelpe til med å opprettholde en sunn fordøyelse.

Paprika er en allsidig grønnsak som kan brukes i en rekke forskjellige retter, fra salater til gryteretter og salsa. Den kan grilles, stekes, fylles eller spises rå som en sunn snack. Paprika er også et populært tilbehør til mange typer kjøtt, og kan gi et snev av sødme og smak til enhver tallerken.

Dette næringsrike grønnsaket er en flott måte å legge til farge og smak til enhver tallerken, mens du samtidig får mange helsefordeler. Så neste gang du er ute etter en sunn og smakfull måte å krydre maten på, er paprika et utmerket alternativ å vurdere.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået