Kalorier i Purre

PurreKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt242.20.35.7
i 10 gram produkt2.40.200.6
i 25 gram produkt60.60.11.4
i 50 gram produkt121.10.22.9
i 250 gram produkt605.50.814.3
i 1 kilo produkt24022357
"Purre" er en utsøkt grønnsak som tilhører soppfamilien. Den er kjent for sin myke tekstur og smøraktige smak, og er en av de mest allsidige matvarene som finnes. Purre er rik på vitamin C, K, A og E, og inneholder også betakaroten og folat. Disse næringsstoffene styrker immunforsvaret, fremmer sunn hud og gir energi til kroppen. Purre er også en kilde til fiber, noe som hjelper med å regulere fordøyelsen og opprettholde en sunn vekt. Med sin delikate smak kan purre brukes i mange retter, inkludert salater, supper og sauser, samt som en sunn og næringsrik tilbehør til ulike hovedretter. Totalt sett er purre en sunn og deilig grønnsak som kan brukes i mange forskjellige retter for å legge til både smak og næringsstoffer."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået