Kalorier i Ricotta Ost

Ricotta ostKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt12610.19.90
i 10 gram produkt12.6110
i 25 gram produkt31.52.52.50
i 50 gram produkt635.150
i 250 gram produkt31525.324.80
i 1 kilo produkt1260101990
Ricotta ost er et ferskt osteforedlingsprodukt som opprinnelig kommer fra Italia, men som nå produseres og spises over hele verden. Osten er laget av myse som er igjen etter produksjonen av andre ostetyper, og er derfor en lav-fett ost. Ricotta osten har en myk og kremet konsistens, og har en mild smak som enkelt kan kombineres med andre ingredienser.

Ricotta ost er en god proteinkilde, og inneholder også små mengder av vitamin A, vitamin B-12 og kalsium. På grunn av sin lave fettinnhold er osten også en god kilde til protein for personer som ønsker å miste vekt og redusere fettprosenten i kostholdet.

Denne ostevarianten kan nytes som en frokost, snacks, eller som et tillegg i ulike retter som lasagne eller pizza. Ricotta ost kan også brukes i baking, og gir et mykt og saftig resultat i kaker og paier.

Totalt inneholder ricotta ost 126 kalorier per 100 gram, og inneholder 10,1 gram protein, 9,9 gram fett og null karbohydrater per 100 gram. På grunn av den høye næringsverdien og lavt kaloriinnhold er ricotta ost en sunn og næringsrik del av et balansert og variert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået