Kalorier i Rug Kli

Rug kliKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt24013.15.360
i 10 gram produkt241.30.56
i 25 gram produkt603.31.315
i 50 gram produkt1206.62.730
i 250 gram produkt60032.813.3150
i 1 kilo produkt240013153600
Rug kli er en sunn og næringsrik matvare som er rik på proteiner, karbohydrater og fiber. Denne matvaren er ofte brukt som en erstatning for ris eller pasta i ulike retter, men kan også spises som en egen rett sammen med grønnsaker og annet tilbehør.

Rug kli kommer opprinnelig fra India og har blitt brukt som mat i mange århundrer. Den er laget av rugmel og vann som er blandet sammen for å danne små, ovale korn som kan kokes eller stekes.

Denne matvaren er kjent for å være svært næringsrik og inneholder mange viktige næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere optimalt. Med sitt høye innhold av proteiner, karbohydrater og fiber kan den bidra til å øke energinivået og holde deg mett i lengre tid.

Rug kli er også en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, inkludert jern, sink og B-vitaminer. Disse næringsstoffene er viktige for en rekke kroppsfunksjoner, inkludert immunsystemet, hjernefunksjonen og produksjonen av røde blodlegemer.

I tillegg til å være sunn og næringsrik, er rug kli også enkel å tilberede og kan brukes i en rekke ulike retter. Den kan kokes som ris eller pasta, stekes som en erstatning for kjøtt og brukes som en base for salater og supper.

Alt i alt er rug kli en utmerket matvare for alle som ønsker å leve en sunn og aktiv livsstil. Med sine mange helsefordeler og allsidige bruk kan den bidra til å forbedre kostholdet og øke trivselen og velvære.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået