Kalorier i Fullkornbrød

FullkornbrødKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2277.22.742.8
i 10 gram produkt22.70.70.34.3
i 25 gram produkt56.81.80.710.7
i 50 gram produkt113.53.61.421.4
i 250 gram produkt567.5186.8107
i 1 kilo produkt22707227428
Fullkornbrød er en sunn og næringsrik brød laget med fullkornsmel, som gir et høyt innhold av fiber, proteiner og karbohydrater. Brødet er en viktig kilde til energi for kroppen, og kan være en del av et balansert kosthold. Fullkornbrød er også ideelt for de som ønsker å redusere forbruket av raffinerte karbohydrater og heller velge en mer næringsrik og sunnere alternativ. Denne smakfulle brøden er perfekt til frokost, eller som en del av en sunn lunsj eller middag. Fullkornbrød er også rik på vitaminer og mineraler, og kan bidra til å styrke kroppens immunsystem og beskytte mot sykdom. Så hvis du vil ta vare på helsen din, er det ingen grunn til å unngå dette deilige brødet!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået