Kalorier i Grønne Oliven

Grønne olivenKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1231.212.94.3
i 10 gram produkt12.30.11.30.4
i 25 gram produkt30.80.33.21.1
i 50 gram produkt61.50.66.52.2
i 250 gram produkt307.5332.310.8
i 1 kilo produkt12301212943
Grønne oliven er en deilig og saftig liten delikatesse fra Middelhavsområdet. Disse grønne olivene er høstet når de er på sitt beste og modnes forsiktig før de blir plukket og nedlagt. Med en kjøttfull, men likevel myk tekstur, har hver oliven en rik smak som er en blanding av salt, urter og en bit av bitterhet. De har en mellomstor størrelse som gjør dem perfekte som et mellommåltid eller en forrett.

Grønne oliven inneholder også flere viktige næringsstoffer som kroppen trenger, for eksempel protein og karbohydrater. Med bare 123 kalorier per servering kan du nyte noen få av disse olivene med god samvittighet. Olivene er også rike på sunt fett, noe som gjør dem til en god kilde til energi.

Uten tvil, er disse grønne olivene en perfekt tillegg til enhver tallerken. De kan brukes i en rekke matretter inkludert salater, pastaretter og lunsjsmørbrød. De er også en ideell ingrediens for å gi liv til en rekke sauser og marinader. Prøv dem grillede eller som en side til ost og kjøtt. Du vil ikke bli skuffet over den unike smaken av disse deilige oliven!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået