Kalorier i Hamburger

HamburgerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt22314.717.32.5
i 10 gram produkt22.31.51.70.3
i 25 gram produkt55.83.74.30.6
i 50 gram produkt111.57.48.71.3
i 250 gram produkt557.536.843.36.3
i 1 kilo produkt223014717325
Hamburger - en klassisk burgertype som er kjent over hele verden. Denne populære matretten består vanligvis av en saftig biff laget av hakket storfekjøtt, stekt til perfeksjon og plassert mellom to myke brødskiver. En klassisk hamburger er servert med noen grønnsaker som salatblader og tomater, og ofte med ketchup og sennep.

Med en gjennomsnittlig kaloriinnhold på 223 per porsjon, er hamburgeren et populært valg blant matelskere som ønsker å få i seg en rask og mettende matbit. Proteininnholdet på 14,7 g og fettinnholdet på 17,3 g gjør at hamburgeren gir en balansert og sunn ernæringsprofil. Karbohydratinnholdet er relativt lavt, på 2,5 g per porsjon.

Hamburgeren har blitt en fast favoritt blant mange og kan fås i ulike varianter og smaker. Fra enkle cheeseburgere til gourmetversjoner med en rekke krydder og ingredienser, har hamburgeren tiltrukket seg matelskernes smaksløker i mange år og vil forbli en klassiker innen amerikansk matlaging i årene som kommer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået