Kalorier i Kalv

KalvKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt10319.23.30
i 10 gram produkt10.31.90.30
i 25 gram produkt25.84.80.80
i 50 gram produkt51.59.61.70
i 250 gram produkt257.5488.30
i 1 kilo produkt1030192330
Kalv er en type kjøtt som kommer fra unge, umodne kyr eller okser. Dette kjøttet er kjent for å være smakfullt og magert, og det gir også en god kilde til protein. Kalv er også en god kilde til flere viktige næringsstoffer som sink, jern og B-vitaminer.

Kalv har en mild smak som ligner på kylling eller kalkun, og det kan tilberedes på mange forskjellige måter, inkludert grilling, steking, baking eller braising. Den lave fettinnholdet i kalv gjør det til en sunnere alternativ enn andre typer kjøtt, som biff eller lammekjøtt. I tillegg gir kalv også en god kilde til omega-3 fettsyrer, som er viktig for hjertehelsen og immunsystemet.

Kalv kan være en god ingrediens i mange ulike retter, fra stekt kalvelever til kalvestek med grønnsaker. Det kan også brukes i en rekke internasjonale retter, som italiensk osso bucco, fransk kalvegryte eller spansk kalveskank. Uansett hvordan kalven tilberedes, er det viktig å passe på tiden for å unngå at kjøttet blir tørt. En vanlig tommelfingerregel er å la kjøttet hvile i noen minutter etter steking for å bevare saftighet og smak.

Generelt sett er kalv et sunt og næringsrikt alternativ til andre typer kjøtt, og det kan være en god måte å variere kosten på. Med sin milde smak og allsidighet, kan kalv være en flott ingrediens til å skape en rekke deilige og sunne retter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået