Kalorier i Vafler

VaflerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2276.91026.5
i 10 gram produkt22.70.712.7
i 25 gram produkt56.81.72.56.6
i 50 gram produkt113.53.5513.3
i 250 gram produkt567.517.32566.3
i 1 kilo produkt227069100265
Vafler er en deilig dessert som stammer fra Belgia og er populært i hele verden. Vafler er en type bakverk som ofte spises til frokost eller som snack. Vafler består av en blanding av mel, sukker, egg, melk og smør. Disse ingrediensene gir vaflene en søt og deilig smak samtidig som de ikke er for tunge eller mettende. Vafler er også rike på næringsstoffer som protein, fett og karbohydrater som gir kroppen den energien den trenger for å fungere optimalt. Vafler kan spises med ulike pålegg som bær, honning, syltetøy eller sjokoladesaus. Vafler kan også nytes som de er eller med en kopp kaffe eller te. Vafler er en perfekt dessert for hele familien og kan lages på ulike måter og med ulike ingredienser for å tilfredsstille smaksløkene til enhver.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået