Kalorier i Ingefær

IngefærKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt731.60.515.9
i 10 gram produkt7.30.20.11.6
i 25 gram produkt18.30.40.14
i 50 gram produkt36.50.80.38
i 250 gram produkt182.541.339.8
i 1 kilo produkt730165159
Ingefær er en aromatisk og krydret rotgrønnsak som ofte brukes som et tilbehør i matlaging. Denne rotgrønnsaken er en god kilde til vitaminer og mineraler, som kalium, magnesium og vitamin C.

Ingefær er også kjent for sine helsemessige fordeler, særlig når det kommer til å redusere kvalme og betennelser. Det kan også hjelpe med smerter i ledd og muskler, samt forkjølelse og influensa.

Når det kommer til næringsinnholdet i ingefær, inneholder den relativt få kalorier, men gir likevel proteins og karbohydrater. Dette gjør den til et godt alternativ til andre grønnsaker som ofte gir mer kalorier og mindre næringsstoffer.

Ingefær kan brukes på mange måter i matlaging, enten i sin naturlige form eller som en tørket urt. Det kan legges til te eller juice for å gi en krydret smak og forhindre kvalme og betennelse.

Alt i alt er ingefær en allsidig rotgrønnsak med mange helsemessige fordeler og en unik smak som gjør den til en populær ingrediens i matlaging over hele verden.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået