Kalorier i Hveteboller

HvetebollerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt338811.550.7
i 10 gram produkt33.80.81.25.1
i 25 gram produkt84.522.912.7
i 50 gram produkt16945.825.4
i 250 gram produkt8452028.8126.8
i 1 kilo produkt338080115507
Hveteboller er en klassisk søt bakverk fra Norge. Denne fluffy og myke bolle har en mild, deilig smak av hvetemel og er populær til frokost og lunsj. Den er et mer fett- og kaloririkt valg, men den gir også mye karbohydrater som gir energi til kroppen. Med 338 kalorier i en bolle, inneholder den også 8 gram protein og 11,5 gram fett. Hveteboller er et flott alternativ til når du vil unne deg litt ekstra til frokost eller som et lite mellommåltid.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået