Kalorier i Mais, Hermetikk

Mais, hermetikkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt992.90.620.2
i 10 gram produkt9.90.30.12
i 25 gram produkt24.80.70.25.1
i 50 gram produkt49.51.50.310.1
i 250 gram produkt247.57.31.550.5
i 1 kilo produkt990296202
"Mais, hermetikk" er en boks med hermetisert mais som inneholder 99 kalorier per porsjon på 100 gram. I tillegg til kalorier inneholder maisen 2,9 gram protein, 0,6 gram fett og 20,2 gram karbohydrater. Maisen er en kilde til energi og karbohydrater og kan være en god kilde til kostfiber. Hermetisering er en konserveringsmetode som kan bidra til å forlenge holdbarheten til matvarer og bevare næringsstoffene i produktet. Mais er en grønnsak som er vanlig i mange retter og er spesielt populær i meksikansk matlaging. "Mais, hermetikk" kan være et praktisk alternativ for å ha mais tilgjengelig til enhver tid, og det kan være et godt tillegg til ulike måltider og oppskrifter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået