Kalorier i Ris Kli

Ris kliKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt31314.121.150
i 10 gram produkt31.31.42.15
i 25 gram produkt78.33.55.312.5
i 50 gram produkt156.57.110.625
i 250 gram produkt782.535.352.8125
i 1 kilo produkt3130141211500
Ris kli er en deilig risrett med nøtter, som er enkelt å tilberede og full av næring. Denne smakfulle retten har en distinkt smak av nøtter, og blir tilberedt ved å blande ris med en blanding av nøtter, tørket frukt og krydder.

Ris kli er rik på protein, fett og karbohydrater, og er en flott kilde til energi. Dette gjør det til et flott alternativ for folk som trenger mye energi i hverdagen. Det høye innholdet av protein gjør det også til et flott valg for de som ønsker å bygge muskler eller gjenoppbygge etter trening.

En av de store fordelene med ris kli er at det inneholder en god mengde fiber. Dette hjelper til med å regulere fordøyelsen og holde deg mett i lengre tid. I tillegg er det også en kilde til en rekke viktige næringsstoffer, inkludert vitaminer og mineraler.

Samlet er ris kli en sunn og næringsrik rett som gir kroppen din alt den trenger for å holde seg sterk og energisk gjennom dagen. Det er også en enkel og velsmakende måte å introdusere nøtter og frukt i kostholdet ditt på.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået