Kalorier i Sellerirot

SellerirotKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt201.60.32.8
i 10 gram produkt20.200.3
i 25 gram produkt50.40.10.7
i 50 gram produkt100.80.21.4
i 250 gram produkt5040.87
i 1 kilo produkt20016328
Sellerirot, eller selleri, er en rotgrønnsak som kommer fra familien Apiaceae, også kjent som skjermplantefamilien. Denne grønnsaken er kjent for sin karakteristiske smak og knasende konsistens når den er tilberedt. Sellerirot er en næringsrik grønnsak som er rik på fiber, vitamin C og K, folat og kalium.

Denne næringsrike grønnsaken har et høyt innhold av vann, og er dermed en utmerket ingrediens for de som ønsker å holde seg hydrert. I tillegg til å være en god kilde til fiber, bidrar sellerirot til å styrke immunsystemet, forbedre fordøyelsen og bidra til å senke kolesterolnivået.

Ett hundre gram sellerirot inneholder bare 20 kalorier, noe som gjør det til en ideell ingrediens for de som ønsker å opprettholde et sunt kosthold og en sunn kroppsvekt. I tillegg til sitt lavt kaloriinnhold, er sellerirot også en god kilde til protein, fett og karbohydrater.

Sellerirot kan brukes i en rekke ulike retter, inkludert supper, gryteretter, salater og smoothies. Med sin karakteristiske smak og sunne egenskaper, er det ingen tvil om at sellerirot er en verdifull ingrediens for enhver kostholdsentusiast, og en viktig del av en balansert og næringsrik diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået