Kalorier i Elg Stek

Elg stekKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt10220.22.10
i 10 gram produkt10.220.20
i 25 gram produkt25.55.10.50
i 50 gram produkt5110.11.10
i 250 gram produkt25550.55.30
i 1 kilo produkt1020202210
"Elg stek" er en smakfull kjøttrett, laget av kjøtt fra elg. Med sin rike, fyldige smak er denne retten perfekt for de som søker etter en sunn og næringsrik måltid. Kjøttet er rikt på protein, som bygger og reparerer musklene våre, og har en lav andel fett og karbohydrater, noe som er gunstig for de som ønsker å kontrollere sitt kaloriinntak.

Elg stek er også en god kilde til jern, som hjelper med å danne røde blodceller og oksygentransport i kroppen. I tillegg er den rik på vitamin B12, som er viktig for å opprettholde en sunn hjernefunksjon og nervesystemet.

Tilberedningen av elg stek kan varieres avhengig av personlige preferanser, men den beste måten å tilberede den på er å steke den i ovnen eller på grillen. Server dette delikate stykket med sautert sopp og grønnsaker for en ekstra smakfull og sunn middagsrett.

Med sin næringsrike sammensetning og deilig smak er elg stek en flott middagsrett som bidrar til å opprettholde en sunn livsstil. Nyt dette deilige, proteinrike måltidet i dag!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået