Kalorier i Gulrøtter

GulrøtterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt280.90.38.5
i 10 gram produkt2.80.100.9
i 25 gram produkt70.20.12.1
i 50 gram produkt140.50.24.3
i 250 gram produkt702.30.821.3
i 1 kilo produkt2809385
Gulrøtter er en sunn og næringsrik rotgrønnsak som har vært en del av menneskets kosthold i tusenvis av år. Disse oransje røttene er en god kilde til vitamin A, som er essensielt for synet, og inneholder også vitamin C, fiber og kalium. De er også relativt lave i kalorier, med 28 kalorier per 100 gram servering.

I tillegg til å være sunne, er gulrøtter også svært allsidige. De kan spises rå, kokt, stekt eller bakt, og kan brukes i alt fra salater til supper. Den søte smaken balanserer også godt med andre smaker og gjør dem til et populært valg for å gi en ekstra dimensjon til mange retter.

For de som er opptatt av å spise mer bærekraftig, er gulrøtter også en god kilde til lokalt produsert mat. Ved å velge grønnsaker som er dyrket i ditt eget område, kan du redusere karbonavtrykket ditt og støtte lokale bønder og produsenter.

Samlet sett er gulrøtter en utmerket kilde til næringsstoffer, allsidig og bærekraftig. Uansett om du spiser dem som en sunn snack eller bruker dem til å lage smakfulle retter, er gulrøtter et flott valg for å fremme helse og velvære.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået