Kalorier i Uer

UerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt9417.12.80
i 10 gram produkt9.41.70.30
i 25 gram produkt23.54.30.70
i 50 gram produkt478.61.40
i 250 gram produkt23542.870
i 1 kilo produkt940171280
Uer er en populær og deilig hvit fisk som lever i de nordlige farvannene. Den er kjent for sitt magre kjøtt og lave kaloriinnhold, noe som gjør den til et utmerket valg for de som ønsker å opprettholde en sunn og balansert diett.
I tillegg til å være rik på protein, inneholder uer også omega-3-fettsyrer, som er avgjørende for å opprettholde hjertehelsen og forbedre kognitiv funksjon.
Uer kan tilberedes på en rekke måter, inkludert steking, baking og grilling. Den kan også serveres rå som sushi eller sashimi.
Det er viktig å huske at uer kan inneholde bein, så det er viktig å være forsiktig når du spiser den. Med de rette forholdsregler kan uer være en sunn og deilig tillegg til ethvert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået