Kalorier i Moreller

MorellerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt4910.310.5
i 10 gram produkt4.90.101.1
i 25 gram produkt12.30.30.12.6
i 50 gram produkt24.50.50.25.3
i 250 gram produkt122.52.50.826.3
i 1 kilo produkt490103105
Moreller, eller surkirsebær som de heter på norsk, er en liten og saftig frukt som tilhører kirsebærfamilien. Den har en intens og søt-syrlig smak som gjør den til en populær ingrediens i desserter og sauser. Moreller finnes i ulike varianter, både søte og sure, og på grunn av klima og jordsmonn varierer smaken fra region til region.

I tillegg til å smake godt, har moreller også et høyt innhold av antioksidanter og vitaminer. De er spesielt rike på C-vitamin, som bidrar til å styrke immunforsvaret og forebygge sykdommer. Moreller inneholder også fiber, som er viktig for en sunn fordøyelse, og kalium, som kan bidra til å senke blodtrykket.

Moreller brukes i ulike retter, både søte og salte. De kan brukes i kaker og paier, i sauser til kjøtt eller fisk, eller som tilbehør til oster og desserter. Noen velger også å spise dem rett fra treet som en sunn og frisk snacks.

Det er viktig å merke seg at moreller inneholder en liten mengde blåsyre, som kan være giftig i store mengder. Derfor bør man ikke spise for mange på en gang, og man bør også unngå å spise steinene da de kan være giftige. Samtidig så er dette ikke noe man trenger å bekymre seg for i vanlig bruk og hyppighet.

Alt i alt er moreller en deilig og sunn frukt som ikke bare smaker godt, men også har mange helsefordeler. Det er en flott ingrediens å bruke i ulike retter og kan definitivt være en flott tilføyelse til ditt liv.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået