Kalorier i Lakris

LakrisKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3433.6277.6
i 10 gram produkt34.30.40.27.8
i 25 gram produkt85.80.90.519.4
i 50 gram produkt171.51.8138.8
i 250 gram produkt857.595194
i 1 kilo produkt34303620776
Lakris er en populær søtsak i mange land, inkludert Norge. Den er laget av roten til lakrisplanten og er kjent for sin markante smak, som er både søt og bitter på samme tid. Lakris har også en distinkt konsistens som gjør den gjenkjennelig blant andre godterier.

I tillegg til å være en favoritt blant søtsaker, er også lakris kjent for å ha helsefordeler. Blant annet har den blitt brukt i tradisjonell medisin for å lindre hoste og sår hals. Lakris inneholder også visse antioksidanter og kan bidra til å styrke immunsystemet.

Når det gjelder næringsinnhold, er lakris relativt kalorifattig sammenlignet med andre godterier. En porsjon lakris inneholder vanligvis rundt 343 kalorier per 100 gram, samt 3,6 gram protein, 2 gram fett og 77,6 gram karbohydrater. Dette gjør den til et godt alternativ for de som ønsker å unne seg noe søtt uten å få i seg for mange kalorier.

Uansett om du er en fan av lakris eller ikke, er det ingen tvil om at denne søtsaken er en av de mest karakteristiske godteriene som finnes. Med sin unike smak og konsistens, har lakris en spesiell plass i hjertet til mange nordmenn og godterielskere over hele verden.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået