Kalorier i Fennikel

FennikelKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt262.80.42.8
i 10 gram produkt2.60.300.3
i 25 gram produkt6.50.70.10.7
i 50 gram produkt131.40.21.4
i 250 gram produkt65717
i 1 kilo produkt26028428
Fennikel, også kjent som anisgrønn, er en grønnsak som tilhører familien av rotgrønnsaker. Den er kjent for sin karakteristiske smak og aroma som minner om lakris. Denne grønnsaken er en kilde til fiber og inneholder lite kalorier, noe som gjør den til et godt alternativ for de som ønsker å holde vekten i sjekk. Videre inneholder fennikel essensielle næringsstoffer som vitamin C, kalsium og kalium.

Fennikel kan brukes i både salater og varme retter. På grunn av sin søte smak passer den spesielt godt til fisk og sjømat. Fennikel er også en vanlig ingrediens i blant annet suppe og saus.

I tillegg til å være en god kilde til fiber og næringsstoffer, er fennikel også kjent for sine helsefordeler. Det antas at den kan bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom. Den kan også hjelpe til med fordøyelsen og lindre fordøyelsesproblemer som oppblåsthet og gass.

Fennikel kan kjøpes året rundt og bør velges med store, hvite knoller som er faste og tunge. De grønne bladene bør være friske og saftige. For å tilberede fennikel kan den kuttes i skiver eller terninger og dampes, stekes eller grilles. Den kan også råkuttes og brukes i salater.

Uansett hvordan du velger å bruke den, er fennikel en deilig og sunn grønnsak som kan gi smak og næringsstoffer til enhver rett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået