Kalorier i Orange

OrangeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt440.90.211.3
i 10 gram produkt4.40.101.1
i 25 gram produkt110.20.12.8
i 50 gram produkt220.50.15.7
i 250 gram produkt1102.30.528.3
i 1 kilo produkt44092113
"Orange" er en saftig og søt frukt som er kjent for sin høye verdi på vitamin C. Denne lille frukten er ikke bare en god kilde for antioksidanter, men er også en god kilde for fiber og andre næringsstoffer. Orange er en lavkalori frukt med kun 44 kalorier per porsjon, og er derfor et flott alternativ for de som ønsker å opprettholde en sunn og balansert livsstil. Den inneholder også karbohydrater som gir kroppen energi, samt protein og fett i mindre mengder. Orange kan spises som en sunn snack alene, eller den kan brukes i smoothies, salater, desserter og andre retter for å gi en søt og frisk smak. Med sin høye verdi på vitamin C har orange også blitt brukt i tradisjonell medisin for å behandle forkjølelse og andre helseproblemer. Orange kan også brukes i hudpleieprodukter for sin fuktighetsgivende effekt, og aromatiske oljer fra denne frukten kan gi avslappende terapeutisk effekt. Orange er en allsidig frukt som kan gi mange helse- og skjønnhetsfordeler når den inkluderes i et sunt og variert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået