Kalorier i Peanøttsmør

PeanøttsmørKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt59026.351.120.3
i 10 gram produkt592.65.12
i 25 gram produkt147.56.612.85.1
i 50 gram produkt29513.225.610.2
i 250 gram produkt147565.8127.850.8
i 1 kilo produkt5900263511203
Peanøttsmør er en smørepålegg-klassiker med en rik smak av stekt peanøtt som duft og smak. Denne næringsrike matvaren er en utmerket kilde til protein, fett og karbohydrater, og gir kroppen et nødvendig energiboost for å takle dagen. Peanøttsmør er også en god kilde til umettet fett, som bidrar til å opprettholde sunne kolesterolnivåer i kroppen. Denne næringsrike maten kan brukes som et sunt pålegg på brødskiver, blandes i smoothier, eller til og med brukes som ingrediens i baking og matlaging for å tilføre ekstra smak og helsefordeler til måltidet ditt. En fantastisk smårett til sitte kaffe eller te hvor en ønsker deg å kose deg med koble av eller ha en sunn snack.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået