Kalorier i Sort Pepper

Sort pepperKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt29511.13.565.4
i 10 gram produkt29.51.10.46.5
i 25 gram produkt73.82.80.916.4
i 50 gram produkt147.55.61.832.7
i 250 gram produkt737.527.88.8163.5
i 1 kilo produkt295011135654
Sort pepper er en grønnsak som er en del av paprikafamilien. Den er kjent for sin karakteristiske sødme og knasende konsistens, og brukes ofte som ingrediens i salater, sauser og andre matretter. Den er også en populær snack når den er rå. Sort pepper er en god kilde til vitamin C, A og K, samt fiber og antioksidanter. Den inneholder også en moderat mengde kalorier, protein og karbohydrater, og er derfor en sunn og næringsrik tillegg til ethvert kosthold. Sort pepper kan komme i forskjellige farger, som rød, gul og oransje, hver med sin egen unike smak og næringsprofil. Uansett hvilken farge du velger, er sort pepper en deilig og allsidig ingrediens som kan hjelpe deg med å opprettholde et sunt og balansert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået