Kalorier i Sprit 60 %

Sprit 60 %KalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt361000
i 10 gram produkt36.1000
i 25 gram produkt90.3000
i 50 gram produkt180.5000
i 250 gram produkt902.5000
i 1 kilo produkt3610000
"Sprit 60 %" er en alkoholholdig drikke, som inneholder 60 % alkohol. Denne drikken er kjent for sin høye alkoholprosent og brukes ofte til å lage drinker og cocktails. Sprit 60 % har en kraftig smak og er vanligvis ikke drukket alene, men brukes heller som en ingrediens i ulike drinker. Med sin høye kaloriinnhold, er det viktig å drikke den i moderate mengder. Sprit 60 % er også kjent for sin evne til å forårsake rask og sterk beruselse, og bør brukes med forsiktighet."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået