Kalorier i Baguette

BaguetteKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2559.91.450.6
i 10 gram produkt25.510.15.1
i 25 gram produkt63.82.50.412.7
i 50 gram produkt127.550.725.3
i 250 gram produkt637.524.83.5126.5
i 1 kilo produkt25509914506
En baguette er et fransk brød som tradisjonelt er en lang og tynn form. Det er preget av en sprø skorpe og en myk, litt luftig kjerne. Baguette er en favoritt både i Frankrike og i mange andre land i verden. Det kan brukes til å lage alt fra smørbrød til croutoner til bruschetta.

En enkelt baguette inneholder rundt 255 kalorier, 9,9 gram protein, 1,4 gram fett og 50,6 gram karbohydrater. Det er viktig å merke seg at næringsinnholdet i en baguette kan variere avhengig av produsent og ingredienser.

Baguette er rik på karbohydrater, noe som gir kroppen energi. Proteininnholdet er også moderat, og kan hjelpe med å bygge muskelmasse og reparere vev. Fettinnholdet er relativt lavt, noe som gjør at dette brødet kan passe inn i en balansert diett.

En av fordelene med baguette er at det har en høy vannholdighet, som gjør at det er mettende selv i små mengder. Det kan også åpne for å prøve ut ulike smakskombinasjoner ved å variere smør, pålegg og grønnsaker. Baguette kan også fungere godt som et alternativ til hvitt brød eller loff.

Alt i alt er baguette et allsidig og deilig brød som er elsket over hele verden. Enten du bruker det som en base for smørbrød eller spiser det som en snack, vil næringsinnholdet i en baguette gi kroppen en god dose med karbohydrater og protein samtidig som den er mettende og smaker fantastisk.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået