Kalorier i Småkaker

SmåkakerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt54073354
i 10 gram produkt540.73.35.4
i 25 gram produkt1351.88.313.5
i 50 gram produkt2703.516.527
i 250 gram produkt135017.582.5135
i 1 kilo produkt540070330540
Småkaker er småkaker som kommer i ulike varianter og smaker. Disse småkakene kalles ofte "kjeks" på norsk og er en populær snack eller godbit til kaffen. Småkaker er laget av mel, sukker, egg og smør, og noen kan også inneholde nøtter, sjokolade eller bær.

Småkaker har en karakteristisk tekstur som er sprø på utsiden, men myk på innsiden. De er også veldig smakfulle og søte, noe som gjør dem til en ettertraktet snack for både barn og voksne. Men, på grunn av sitt sukkerinnhold, bør småkaker spises i begrensede mengder.

For de som er opptatt av helse og ernæring, er det viktig å merke seg at småkaker har et relativt høyt kaloriinnhold på 540 kalorier per 100 gram. Samtidig gir småkaker også en viss mengde protein og fett, men dette er ikke så mye som i andre matvarer som kjøtt eller fisk. Karbohydratinnholdet i småkaker varierer avhengig av typen, men de fleste inneholder rundt 54 gram karbohydrater per 100 gram.

Samlet sett er småkaker en deilig godbit som kan nytes som en sjelden treat. Men, på grunn av sitt høye sukkerinnhold og kalorier, bør de spises med måte for å unngå helseproblemer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået